سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 0
بازدید دیروز : 3
کل بازدید : 9774
کل یادداشتها ها : 48
خبر مایه


< 1 2 3

 

در ادامه یاد خواهیم گرفت چگونه یک پویش ایمیلی موفق و در امد زا خلق کنیم،این اموزش به صورت صفر تا صد خواهد بود و تمامی نکات که مورد نیاز شما هست برسی و گفته خواهد شد حتی برای کسانی که هیچ چیزی در این مورد نمی دانند

آیا می‌دانستید کاربران ایمیل سه برابر بیش‌تر از کاربران فیسبوک و توییتر هستند؟ یا این‌که احتمال برقراری ارتباط از طریق ایمیل شش برابر بیش‌تر از توئیتر است؟
به عنوان یک بازاریاب زیرک، احتمالاً گزارش‌هایی که نشان می‌دهند ایمیل بالاترین بازده سرمایه‌گذاری در میان کانال‌های بازاریابی موجود دارد را مشاهده کرده‌اید و شاید به استفاده از آن برای هدایت فروش و درآمد کسب‌و‌کار خود علاقه‌مند شده‌اید. اما چگونه آغاز به کار می‌کنید؟ مراحل مورد نیاز برای ایجاد و اجرای ایمیل و اطمینان از موفقیت کمپین‌های شما کدامند؟
دراین نوشته، شما را با روند شروع بازاریابی ایمیلی آشنا می‌کنیم تا مطمئن شوید اولین کمپین شما موفقیت‌آمیز خواهد بود.

    مقاله مرتبط: 3 راه بهبود بخشیدن به فرآیندهای ایمیل مارکتینگ

 
ایمیل مارکتینگ
 
مرحله 1: اهداف خود را پایه‌گذاری کنید
وارد شدن به یک ابزار بازاریابی ایمیلی و شروع ارسال اولین کمپین شما وسوسه‌کننده است. اما قبل از اقدام عجولانه، بهتر است یک دقیقه درباره اهداف خود و آن‌چه می‌خواهید با ایمیل به دست آورید فکر کنید، زیرا این موضوع نوع کمپین‌هایی که ارسال می‌کنید، افرادی که هدف شما هستند، محتوایی که در آن قرار می‌دهید و چگونگی اندازه‌گیری موفقیت را تعیین خواهد کرد.
اصل مهم برای پایه‌گذاری اهداف صحیح برای بازاریابی ایمیل، این است که آنها را با اهداف گسترده‌تر شرکت و شاخص‌های عملکرد خود هم‌تراز کنید. ببینید آیا این هدف برای هدایت ورودی‌های جدید به محصول شماست؟ برای فروش‌ بهتر تیم فروش شماست؟ برای جذب شرکت‌کنندگان بیشتر به رویداد شماست؟یا برای اخذ کمک‌های بیشتر است؟
بازاریابی ایمیلی تنها کانال قدرتمند برای رسیدن به مخاطبان شماست و می‌توان از آن برای دستیابی به برخی از اهداف مختلف استفاده کرد. بنابراین صرف وقت برای فکر کردن در مورد آن‌چه می‌خواهید، قبل از هر گونه اقدام عجولانه‌ای ارزشمند خواهد بود.
 
در این‌جا چندین مثال از چگونگی استفاده از بازاریابی ایمیلی توسط مشتریان کمپین‌مانیتور (یک ابزار بازاریابی ایمیلی معروف) ارائه شده است:
 
• BuzzFeed: این وب‌سایت اخبار و سرگرمی محبوب، درآمد خود را از طریق فروش تبلیغات روی سایت خود به دست می‌آورد، بنابراین هدف اصلی تیم بازاریابی آن‌ها، ایجاد ترافیک بیشتر است. با در نظر گرفتن این موضوع، BuzzFeed خبرنامه‌های منظمی شامل پیوندهایی به مطالب روی وب‌سایت خود را با هدف افزایش تعداد بازدید ماهیانه و افزایش میزان درآمد، ارسال می‌کند.
 
• Rip Curl: برند گشت‌و‌گذار جهانی درآمد خود را از طریق فروش لباس‌های غواصی، تی‌شرت‌ها، شلوارک‌های اسکی روی آب و دیگر تجهیزات موج‌سواری به دست می‌آورد. هدف تیم بازاریابی آن‌ها افزایش فروش است، بنابراین آن‌ها از ایمیل برای تبلیغ محصولات جدیدی که در حال راه‌اندازی آن‌ها هستند استفاده می‌کنند تا مردم را برای خریداری محصولات خود به فروشگاه‌های آنلاین یا فیزیکی هدایت کنند.
 
• UNICEF: سازمان خیریه جهانی، کمک‌های انسان دوستانه و کمک به مادران و کودکان در کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان را فراهم می‌کند. موفقیت تیم بازاریابی دیجیتال آن‌ها در افزایش مبالغ اهدا شده‌است، بنابراین از بازاریابی ایمیلی برای رسیدن به رسالت خود(کمک کردن)، آگاهی‌بخشی در مورد پروژه‌های کمک‌رسانی که یونیسف متحمل می‌شود و درخواست کمک‌های مالی، استفاده می‌کنند.
• SXSW, Inc: این سازمان کم‌سود برخی از رویدادهای شناخته شده جهانی را سازماندهی می‌کند، از جمله رویداد فیلم SXSW، موسیقی و جشنواره‌های تعاملی که هر ساله در آستین و تگزاس برگزار می‌شوند. هدف تیم بازاریابی آن‌ها افزایش فروش بلیت‌ها و شرکت‌کنندگان این رویدادهاست، بنابراین از بازاریابی ایمیلی برای به‌روز نگه‌داشتن مشتریان استفاده می‌کنند.
• Soho House: این باشگاه معتبر پاتوقی برای افراد مشهور در سراسر دنیاست. هدف تیم بازاریابی آن‌ها نگه داشتن عضو خود در باشگاه و استفاده منظم از امکانات است، بنابراین آنها از بازاریابی ایمیلی برای به‌روز نگه داشتن اعضای خود در مورد رویدادها و عملیاتی که می‌توانند در آن‌ها شرکت کنند، استفاده می‌کنند.
همان‌طور که از این مثال‌ها متوجه شدید، برنامه‌ریزی آن‌چه که می‌خواهید با ایمیل به دست آورید قبل از ارسال کردن به شما کمک می‌کند تا کمپین های ایمیلی متمرکز و کارآمد ایجاد کنید که موجب دستیابی به اهداف بازاریابی شما می‌شود.

    بیشتر بدانید: سه ترند بازاریابی محتوا در سال 2018

 
بازاریابی ایمیلی

 
مرحله 2: فهرست ایمیل خود را بسازید
اکنون که اهداف خود و آن‌چه را که می‌خواهید از بازاریابی ایمیلی به دست آورید، تعیین کرده‌اید، زمان آن است که فهرست ایمیل خود را بسازید تا بتوانید کمپین‌های آن اهداف را آغاز کنید.
دو روش مختلف برای ساختن فهرست ایمیل وجود دارد اما روش مناسب برای هر کمپین به واقع به اهدافی که در مرحله اول پایه‌گذاری کرده‌اید، بستگی دارد.
 
الف) فهرستی از مخاطبین شناخته‌شده ایجاد کنید.
اگر قصد استفاده از ایمیل برای برقراری ارتباط با مشتریان موجود را دارید، بنابراین فهرست ایمیل شما می‌تواند با وارد کردن اطلاعات مشتریان به ابزار بازاریابی ایمیل‌تان ساخته شود.
در سیستم‌های ایمیل مارکتینگ، می‌توانید فهرست موجود (برای مثال از یک فایل اکسل) را به طور دستی بارگذاری کنید یا می‌توانید حساب خود را به ابزاری که اطلاعات مشتری شما در آن قرار دارد (از جمله سی.آر. ام.، حسابداری، ابزار تجارت الکترونیک و صدها ابزار دیگر) متصل کنید و به طور خودکار اطلاعات مشتری خود را با حساب‌تان همگام‌سازی کنید.
 
 
ب) فهرستی از مخاطبان جدید ایجاد کنید
اگر می‌خواهید از ایمیل برای برقراری ارتباط با مخاطبی که آدرس ایمیل او را ندارید، استفاده کنید، بنابراین باید آدرس‌های ایمیل را به دست آورید و فهرست خود را از نو بسازید.
 
خوشبختانه، یک فرمول برای ساختن فهرست ایمیل وجود دارد که توسط بسیاری از موفق‌ترین بازاریابان ایمیل استفاده می‌شود. فرمول عبارت است از:
ایجاد یک انگیزه با ارزش + به اشتراک‌گذاری آن = جمع‌آوری  یک فهرست بزرگی از ایمیل‌ها
 صرف نظر از این‌که چه تعداد فرصت‌های اشتراکی را به بازدید کننده ارائه می‌دهید، بعید است که آن‌ها بدون داشتن انگیزه قوی کاری که شما می‌خواهید را انجام دهند. پس سؤال اصلی این است که چه چیزی باعث ایجاد انگیزه می‌شود و شما چگونه می‌توانید این کار را انجام دهید.
 
در این‌جا به برخی از انگیزه‌هایی که می‌توانند برای جلب افراد به پیوستن به فهرست ایمیل شما تاثیر‌گذار باشند، اشاره می‌کنیم:
• محتوای متقاعدکننده: اگر بلاگی دارید یا روی وب‌سایت خود محتوا تولید می‌کنید، بنابراین پیشنهاد ارسال بهترین مطالب از طریق ایمیل به مشترکین، یک انگیزه قوی برای پیوستن آن‌ها به فهرست شما است.
• تخفیف‌های اولین سفارش: اگر از طریق فروشگاه‌های آنلاین کالایی را به فروش می‌رسانید، بنابراین پیشنهاد تخفیف اولین خرید آن‌ها در صورتی که مشترک فهرست ایمیل شما شوند، یک انگیزه شگفت‌انگیز است. نه تنها این امر افراد را به اشتراک تشویق می‌کند، بلکه به آن‌ها انگیزه‌ای برای خرید نیز می‌دهد.
• ارسال سریع یا رایگان: امکان ارسال سریع یا رایگان برای خرید، یک انگیزه بزرگ برای پیوستن به فهرست شما است.
 
 
کمپین ایمیل مارکتینگ
 
مرحله 3: نوع کمپینی که می‌خواهید ارسال کنید را انتخاب کنید
انواع مختلفی از کمپین‌های بازاریابی ایمیلی وجود دارد و نوعی که انتخاب می‌کنید به واقع به اهدافی که در مرحله 1 پایه‌گذاری کرده‌اید، بستگی دارد.
بیایید نگاهی به انواع مختلف کمپین‌ها و این‌که چگونه می‌توانند به شما کمک کنند تا به اهداف خود دست یابید، داشته باشیم.
 
خبرنامه
یک خبرنامه، کمپین ایمیلی است که به طور منظم توزیع می‌شود و عموماً در مورد یک موضوع اصلی است.
Airbnb به طور منظم یک خبرنامه عالی به شبکه عکاسان مستقل خود ارسال می‌کند. کمپین به‌طور ماهانه ارسال می‌شود و حاوی محتوایی حول یک موضوع خاص است، مثلا نکات و گزارش‌های عکاسی.
اگر هدف شما حفظ ارتباط با فهرستی از افرادی است که از قبل می‌شناسید (برای مثال مشتریان موجود)، خبرنامه نوع بی‌نظیری از کمپین برای ارسال است. این امر موجب به‌خاطر سپردن کسب‌و‌کار و محصولات شما در ذهن افراد و هدایت آنها به وب‌سایت شما می‌شود.
 
پیشنهاد بازاریابی
یک ایمیل پیشنهاد بازاریابی، اساساً هر کمپینی است که شما با هدف ایجاد انگیزه و اقدام به خرید مشتریان، ارسال می‌کنید.
این امر می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد که عبارتند از:
• کمپین نمایش برخی از آخرین سهام‌‌ها و تشویق مردم برای خرید آنها
• کمپین ارائه تخفیف یا تبلیغات ویژه در مورد محصولات یا خدمات شما
یک نمونه عالی از یک کمپین پیشنهاد بازاریابی، این ایمیل از پیتزا هات است:
این کمپین یکی از محصولات خود را به قیمت ویژه و تبلیغاتی ارائه می‌دهد و گزینه تماس مستقیم به منظور خرید را نمایش می‌دهد- دکمه سبز "الان سفارش بده".
ایمیل پیشنهاد بازاریابی در صورتی تاثیرگذار است که هدف ایمیل شما هدایت مستقیم فروش باشد. یک محصول یا پیشنهاد تخفیف را ارائه می‌دهد و شرایط تماس مستقیم افراد به منظور ورود به وب‌سایت شما و اقدام به خرید را مهیا می‌کند.
 
اطلاعیه
کمپین اطلاعیه یک ایمیل ارسال شده به مشترکین شما است که کالا، ویژگی یا خدمات جدیدی را معرفی می‌کند.
نمونه ساده از یک کمپین اطلاعیه این ایمیل از شوتایم است که راه‌اندازی نمایش جدید پنی وحشتناک را اعلام می‌کند.
اگر می‌خواهید مشترکین را در مورد آخرین محصولات یا ویژگی‌های خود به روز نگه دارید (به عنوان مثال مشتریان موجود)، ایمیل اطلاعیه بسیار عالی است. در حالی‌که به اشتراک‌گذاری اطلاعات، هدف اصلی است، ایمیل ممکن است مزایای بیشتری در جهت هدایت افراد به فروشگاه یا وب‌سایت شما داشته باشد.
 
دعوت به رویداد
ایمیل دعوت به رویداد، یک کمپین طراحی شده برای افزایش آگاهی از رویداد شما و تشویق افراد به حضور در آن است.
در این‌جا یک نمونه عالی از لینکولن موتورز ارائه شده است.
این کمپین مشترکین را به راه‌اندازی MKX 2016 دعوت می‌کند و حاوی جزئیاتی راجع به تاریخ، زمان و مکان رویداد و همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه پاسخ دادن به آن است.
همانطور که قبلاً اشاره شد، نوع کمپین ایمیلی که ارسال می‌کنید به طور کل به اهداف شما از ارسال ایمیل بستگی دارد. اگر به دنبال هدایت مستقیم به خرید هستید، ارسال کمپین‌های پیشنهاد بازاریابی و اطلاعیه بهترین نتایج را خواهند داشت، با این حال، اگر به دنبال به‌?روز‌ نگه‌داشتن مشتریان موجود در مورد آخرین پروژه‌ها، محصولات یا تحولات شرکت خود هستید، ارسال خبرنامه منظم بهترین روش برای دستیابی به این منظور است.

    بیشتر بخوانید: هفت دلیل بر ضرورت وبلاگ برای کسب و کارهای آنلاین

 
کمپین بازاریابی ایمیلی
 
مرحله 4: اولین کمپین خود را بسازید
اکنون که اهداف خود را تعیین کرده‌اید، لیستی از مخاطبین را ایجاد کرده‌اید و نوع کمپینی که می‌خواهید ارسال کنید را انتخاب کرده‌اید، زمان آن است که ساختن ایمیل خود را شروع کنید.
ابزارهای ارسال ایمیل مانند میلر لایت و یا آی کانتکت، ایجاد کمپین‌های بازاریابی ایمیلی را به‌طور چشم‌گیری ساده می‌کنند، اما برخی اصول وجود دارند که برای کسب اطمینان از اخذ بهترین نتایج از هر کمپین باید بدانید.
 
1. کمپین خود را برای تسهیل در دیده‌شدن ساختاربندی کنید.
تحقیقات نشان داده‌اند که محدوده توجه بزرگسالان به طور متوسط 8 ثانیه است. با چنین محدوده توجه کوتاهی، می‌توانید فرض کنید که افراد کمپین شما را لغت به لغت نمی‌خوانند و در عوض با اسکن کردن به دنبال چیزهای مورد علاقه خود می‌گردند.
بنابراین، نوشتن ایمیل طولانی با متنی سنگین روش خوبی نخواهد بود. باید ایمیل‌های خود را ساختاربندی کنید تا افراد را به خواندن محتوای خود تشویق کنید و در همین زمان، آن‌ها را به سمت تماس برای اقدام به عمل نیز هدایت کنید.
یک روش مؤثر برای این کار این است که از مدل هرم معکوس استفاده کنید.
ایمیل‌هایی که از این مدل پیروی می‌کنند شامل یک عنوان مختصر هستند که پیام کلیدی این کمپین را نشان می‌دهند و همچنین از اطلاعات و تصاویر استفاده می‌کنند تا خوانندگان را برای کلیک کردن متقاعد کنند. سپس یک دکمه تماس برای اقدام به عمل به خواننده نشان داده می‌شود که قدم بعدی را برای او روشن و واضح می‌سازد.
با استفاده از مدل هرم معکوس برای ساختاربندی ایمیل‌های خود، درصد موفقیت خود را بالا می‌برید.
 
2. مطمئن شوید که کمپین شما به تک تک مشترکین مربوط می‌شود.
بر اساس تحقیقات، کمپین‌هایی که به فهرست‌های جداگانه ارسال می‌شوند و حاوی اطلاعات مرتبط هستند می‌توانند به افزایش درآمد 760% از طریق ایمیل دست یابند.
بنابراین به جای ارسال یک کمپین یکسان به همه، باید فهرست‌های خود را جدا کنید و پیشنهادهای مرتبط را به هر بخش جداگانه ارسال کنید.
شرکت البسه موج‌سواری جهانی ریو کرل، ارزش ارتباط را درک کرده و در خبرنامه‌های ایمیلی خود به خوبی اجرا کرده است.
گرچه ریو کرل لباس‌های موج‌سواری و مایوهای شنای زنانه نیز به فروش می‌رساند، اما می‌داند که مشترکین مرد خود چه کسانی هستند و تنها محصولات و محتوای مرتبط را به آنها ارسال می‌کند.
با استفاده از ویژگی‌های سیستم ایمیل مارکتینگی که از آن استفاده می‌کنید، مانند بخش‌ها و محتوای دینامیک، می‌توانید مطمئن شوید که ایمیل‌های شما به تک‌تک مشترکین شما مرتبط هستند و شانس کلیک کردن  و انجام خرید را افزایش دهید.
 
3.مطمئن شوید که کمپین‌های شما با هویت برندتان ساخته‌شده و برای مشتریان قابل اعتماد هستند.
احتمالاً کمپین های ایمیلی تنها راه تعامل مشتریان شما با کسب و کارتان نیستند. در واقع، مشترکین شما ممکن است از وب سایت یا صفحه رسانه‌های اجتماعی شما برای ثبت نام ایمیل خود بازدید کرده‌ باشند.
به همین دلیل، کمپین های ایمیلی باید رنگ‌ها، فونت‌ها و نام تجاری هماهنگی در تمامی نقاط تماس مشترکین داشته باشند.
فرش بوکز، این کار را به طور مؤثر در کمپین های بازاریابی ایمیلی خود انجام داده است؛ فونت‌ها، رنگ‌ها، دکمه‌ها و حتی سبک نمایه‌هایی که روی وب سایت خود استفاده می‌کند، کاملاً در کمپین‌ های ایمیلی‌اش تکرار می‌کند. ایجاد این اطمینان برای مشتریان که کمپین‌های شما در سایر نقاط نیز با همین نام تجاری مشاهده می‌شوند، این اعتماد را به وجود می‌آورد که ایمیل قانونی است و شانس کلیک کردن را افزایش می‌دهد.
 
4. به ریسپانسیو و بهینه بودن کمپین خود در تمامی دستگاه‌ها دقت کنید
با توجه به تحقیقات، 41% از ایمیل‌ها در گوشی‌های موبایل باز می‌شوند، بنابراین اگر کمپین‌های شما در همه دستگاه‌ها بهینه‌سازی نشده باشند، امکان دنبال کردن آن برای مشترکین دشوار است.
 
با اعمال چهار مورد گفته شده قادر به ایجاد و ارسال کمپین‌هایی با قابلیت تبدیل بالا بوده و بهترین نتایج را از کسب و کار خود به دست می‌آورید.

    بیشتر بخوانید: بیش فروشی از طریق ایمیل برای دستیابی به بالاترین میزان فروش

 
صفر تا 100 کمپین های ایمیلی

 
مرحله 5: نتایج خود را اندازه‌گیری کنید
با ارسال اولین ایمیل خود و شروع به باز شدن و کلیک کردن توسط مشترکین شما، قادر خواهید بود که موفقیت کمپین خود را پیگیری کنید.
از دو طریق می‌توانید موفقیت کمپین‌های بازاریابی ایمیل خود را دنبال کنید: 1. ابزار بازاریابی ایمیل و 2. ابزار تحلیلی وب سایت (مانند تحلیل‌های گوگل آنالتیکس).
در بخش گزارش ابزار بازاریابی ایمیل، شما به اطلاعاتی نظیر اطلاعات زیر دسترسی پیدا خواهید کرد:
 
• تعداد باز شدن‌های خاص: تعداد مشترکین خاصی که کمپین شما را باز کرده‌اند.
• تعداد پرش‌ها: تعداد آدرس‌های ایمیلی که کمپین شما به آن‌ها ارسال نشده است (به دلایل مختلف).
• تعداد ایمیل‌هایی که باز نشده‌اند: تعداد مشترکین خاصی که کمپین شما را باز نکرده‌اند.
• نرخ باز کردن: درصد همه مشترکینی که کمپین شما را باز کرده‌اند.
• نرخ کلیک کردن: درصد افرادی که کمپین شما را باز کرده و روی یک لینک کلیک کرده‌اند.
• نرخ لغو اشتراک: درصد افرادی که از فهرست ایمیل شما از طریق این کمپین خارج شده‌اند.
• شکایات هرزنامه: تعداد (و درصد) افرادی که کمپین شما را با کلیک روی دکمه "علامت به عنوان هرزنامه" در سرویس ایمیل خود (مانند جی‌میل، یاهو میل، اوت‌لوک و...) به عنوان هرزنامه اعلام کرده‌اند.
• اشتراکات: تعداد افرادی که کمپین شما را برای دوستان خود ارسال کرده‌اند یا از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک به اشتراک گذاشته‌اند.
 
این معیارها به شما یک ارزیابی ویژه از چگونگی تعامل مشترکین با کمپین‌های شما را ارائه می‌دهد و این امکان را می‌دهد که موفقیت یک کمپین را با دیگری مقایسه کنید.
هنگامی که برای تحلیل این‌که افراد چگونه با کمپین ایمیل شما تعامل می‌کنند، وقت می‌گذارید، می‌توانید یک مرحله جلوتر رفته و ببینید که بعد از کلیک کردن و رفتن به وب‌سایت شما چه اتفاقی می‌افتد.
برای انجام این کار، باید ابزار تحلیل وب (مانند گوگل آنالتیکس) روی وب سایت خود نصب کرده باشید. در این صورت قادر به دیدن جزئیات هر بازدید از کمپین های ایمیل به وب‌سایت خود هستید، که شامل طول مدتی است که آن‌ها در سایت شما صرف می‌کنند، صفحاتی که بازدید می‌کنند، کمپین‌هایی است که از آن وارد شده‌اند و... .
حتی می‌توانید اپ‌های گوگل آنالتیکس که برخی آمارهای کلیدی در مورد بازدیدکنندگان ایمیل شما در مکانی قابل استفاده را نشان می‌دهد، دانلود کنید.
 
بازاریابی ایمیلی یک روش قدرتمند برای فروش و درآمد بیشتر در کسب‌و‌کار شماست و امروزه نسبت به دیگر کانال‌های موجود برای بازاریابان، سود و منفعت بیشتری ایجاد کرده است.
شما می‌توانید، با رعایت و انجام 5 مرحله‌ای که در این راهنما گفته شد، کمپین‌های ایمیلی خود را شروع کرده و از ظرفیت‌های موجود در این بخش در جهت کسب سود بیشتر در تجارت خود استفاده کنید.


  
ویدیو مارکتینگ چیست؛ چرا  کسب‌کارها به بازاریابی ویدیویی  نیاز دارند؟

در این زمانه هر بازاریاب خبره ای که با کار خود آشنایی کامل داشته باشد برای پیدا کردن مشتری بیشتر به بازاریابی ویدویی رویی می اورد آیا میدانید دلیل کار انان چیست و چه مقدار سود هنگفتی از این کار نسیب انان می شود،تا پایان این مقاله همراه ما باشید

 

در این مطلب ما بازاریابی ویدیویی را به طور کامل تعریف خواهیم کرد، مروری به نحوه اجرای آن خواهیم داشت، مزایا و معایب آن را معرفی می‌کنیم، اهمیت ویدیو مارکتینگ را با توجه به آمارهای نشان داده شده توسط منابع معتبر جهانی نشان می‌دهیم و در نهایت پنج راز بزرگ برای موفقیت در این حوزه را به شما معرفی خواهیم کرد.
 
بازاریابی ویدیویی چیست؟

بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ یا تبلیغات ویدیویی یا Video Marketing یکی از شاخه‌های بازاریابی اینترنتی است که در جریان آن از فیلم و ویدیو به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده می‌شود. در ویدیو مارکتینگ، بازاریاب‌ها به دنبال تولید یک فیلم چند دقیقه‌ای هستند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    به معرفی کلی یک کسب و کار بپردازد و نقاط قوت و ضعف آن را نشان دهد؛
    یک محصول را معرفی کند و نحوه استفاده از آن را به مشتری آموزش دهد؛
    در مورد بهره بردن از یک خدمت یا یک ابزار ساخته می‌شود؛
    نکاتی در مورد تعمیر یک محصول یا مثل یک محصول ارائه می‌دهد؛
    شامل آموزش یک مبحث می‌شود؛
    یک گروه را معرفی می‌کند که فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهند.

تاریخچه ویدیو مارکتینگ

برای مطالعه تاریخچه ویدیو مارکتینگ باید به خیلی سال‌های قبل برگردید و این نشان می‌دهد که این شیوه بازاریابی حتی از پیدایش اینترنت نیز قدیمی‌تر است. در سال 1940 یک شرکت به اسم Bulova اقدام به ساخت یک فیلم تجاری در ایستگاه تلویزیونی نیویورک کرد که برای این تبلیغات خود 4 دلار پرداخت. این اولین روش تبلیغاتی به سبک جدید و با استفاده از فیلم بود.

 نسل جدید فیلم‌های تبلیغاتی با ساخت دو قطعه تبلیغاتی video killed the radio star وalternatively the very prophetic song came out در سال 1981رواج یافت. در سال 1984 نیز شرکت اپل اولین تبلیغات خود را در این زمینه به ثبت رساند و بعد از آن در سال 1991 یک ویدیوی ویروسی (Viral) توسط مدیر اجرایی فاکس ساخته شد. این ویدیو مبلغی بالغ بر 750 دلار برای آنها هزینه داشت.

 سال 2005 با ساخت شبکه اجتماعی یوتیوب مواجه شدیم و شرکت‌های مختلفی از آن به عنوان اصلی‌ترین ابزار تبلیغاتی خود استفاده کردند. اولین شرکت معروف که از یوتیوب استفاده کرد، شرکت نایک در سال 2005  بود و شرکت گوگل نیز در سال 2007 اقدام به تبلیغات در یوتیوب کرد. در سطح ایران نیز سرویس‌های اشتراک گذاری مانند آپارات بیشتر از سایر سرویس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که تاریخ ایجاد آن به سال 1389 برمی‌گردد.

 
ویدیو مارکتینگ
 
بازاریابی ویدیویی چگونه اجرا می‌شود؟

یکی از دلایلی که باعث می‌شود برخی از بازاریابان به سمت بازاریابی ویدیوی نروند، نیاز به مهارت در ساخت فیلم و هزینه بر بودن این روش است. در واقع کسانی که قصد فعالیت در این حوزه را داشته باشند، باید آشنایی حداقلی با نحوه تولید فیلم یا حتی انیمیشن داشته باشند. پس برای اجرای بازاریابی ویدیویی، گام اول آموزش ساخت فیلم یا استفاده از شرکت‌های تولید کننده فیلم تبلیغاتی است.

 اگر از شرکت‌ها کمک بگیرید، کار شما بسیار ساده‌تر است. اما اگر خود شما می‌خواهید فیلم بسازید، گام ابتدایی شما فراگرفتن نحوه ساخت فیلم‌های تبلیغاتی است. طبیعتاً با برداشتن گام اول، شما یک فیلم تبلیغاتی دارید که باید آن را به شیوه‌های مختلفی به اشتراک بگذارید و از این طریق مشتری جذب کنید.

فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی دارید و فضای کافی برای هاستینگ آن انتخاب کرده‌اید، می‌توانید فیلم آموزشی و تبلیغاتی محصولات خود را در همین فروشگاه قرار دهید یا در کنار آن یک وبلاگ ایجاد کنید، این فیلم‌ها را در آنجا آپلود کرده و به فروشگاه خود لینک دهید. اما بیشتر شرکت‌ها از این شیوه استقبال نمی‌کنند و معتقدند که استفاده از فیلم باعث سنگین‌تر شدن وب سایت آنها می‌شود.

راهکار جایگزین برای این افراد، استفاده از سرویس‌های اشتراک فیلم مانند آپارات و یوتیوب است. اگر وب سایت شما فقط به کاربران و مشتریان داخلی محدود می‌شود، بهتر است از همان آپارات استفاده کنید. اما اگر احساس می‌کنید که مشتری‌های مختلفی در سطح جهان دارید، باید از یوتیوب و یا سایر سرویس‌های اشتراک گذاری فیلم به صورت بین المللی استفاده کنید.

روش دیگری که برای اجرای بازاریابی ویدیوی باید به کار ببرید، استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. فیس بوک، توییتر، یوتیوب، اینستاگرام، و اسنپ چت تنها چند مورد از این سرویس‌ها هستند، شما می‌توانید کاربران آنها را به عنوان فالوور خود جذب کنید و برنامه تبلیغاتی‌تان را بر روی‌شان پیاده‌سازی کنید.

    مقاله مرتبط: 5 نکته برای تهیه یک ویدیوی بازاریابی تاثیرگذار

 
وایرال مارکتینگ چیست؟

یکی از مباحثی که بطور مستقیم با ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی در ارتباط است، وایرال مارکتینگ است که امروزه در بسیاری از روش‌های بازاریابی به کار گرفته می‌شود. وایرال مارکتینگ (Viral Marketing) از دو بخش تشکیل شده است که یک بخش آن همان بازاریابی است که ممکن است به شیوه‌های مختلف اجرا شود و شامل روش‌های اینترنتی و غیر اینترنتی می‌شود. در مورد بخش وایرال باید به کلمه انگلیسی Viral و معنی آن رجوع کنیم. در واقع این کلمه به معنی ویروسی یا ویروس مانند است که کنار هم قرار گرفتن آن با کلمه بازاریابی، باعث به وجود آمدن یک سبک جدید از مارکتینگ شده است که ممکن است با روش‌های اینترنتی یا غیر اینترنتی اجرا شود. نامگذاری این شیوه بازاریابی از رشد ویروس‌ها نشأت گرفته است که به صورت انتقال از یک فرد به فرد دیگر است که باعث گسترش آن می‌شود.

بنابراین وایرال مارکتینگ را می‌توان به عنوان یک روش بازاریابی معرفی کرده که تبلیغات آن با استفاده از انتقال فرد به فرد به صورت مستقیم یا غیر مستقیم انجام می‌گیرد. در این حالت، بازاریاب اصلی، تبلیغات خود را به زیر دسته‌ها انتقال داده و آنها وظیفه بازاریابی و تبلیغات در سطوح پایین را برعهده می‌گیرند. البته نکته‌ای که در اینجا باید در نظر بگیرید این است که در ماهیت چیزی که می‌خواهید به صورت ویروسی پخش شود، باید عنصر و یا ویژگی‌ای وجود داشته باشد که باعث جذب آدم‌ها و انتقال آن به یکدیگر شود.

اما احتمالاً این سؤال برای شما پیش آمده است که وایرال مارکتینگ چه ربطی به بازاریابی ویدیویی دارد؟ زمانی که شما یک ویدیو را به عنوان ویدیو تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی یا در رسانه‌ها به اشتراک می‌گذارید، دیده شدن ویدیو از یک طرف و پخش شدن آن در شبکه‌های اجتماعی و بین افراد مختلف باعث به وجود آمدن یک نوع بازاریابی ویروسی می‌شود. بنابراین می‌توانیم ویدیو مارکتینگ را به عنوان یک شاخه از وایرال مارکتینگ معرفی کنیم.

 
ویدیو مارکتینگ
مزایایی ویدیو مارکتینگ

با توجه به مطالبی که در مورد نحوه اجرای بازاریابی ویدیویی گفته شد، احتمالاً به این نتیجه رسیده‌اید که استفاده از ویدیو ممکن است سخت و آزاردهنده باشد. پس چه دلیلی دارد که اکثر بازاریابان به سراغ استفاده از فیلم می‌روند و بازدهی این کار بالاتر است؟ دلایل آن در زیر آمده است:

    ویدئو کاربر را درگیر می‌کند: یکی از بهترین امتیازاتی که فیلم‌های تبلیغاتی دارند این است که کاربر را با خود درگیر می‌کنند. در واقع اگر یک ویدیوی تبلیغاتی به خوبی ساخته شده باشد و 10 ثانیه اول آن برای کاربر جذاب باشد، احتمال دیدن فیلم تا انتها وجود دارد و این بهترین فرصت برای تیم‌های تبلیغاتی محسوب می‌شود.
     استفاده از ویدیو آسان است: استفاده از ویدیو برای کاربران و برای مشتریان بسیار راحت است. در واقع کاربر به جای اینکه 30 صفحه متن در رابطه با تعمیر یا نحوه استفاده از یک کالا را بخواند، با خیال راحت می‌تواند همزمان به آموزش آن گوش داده و تصاویر آموزشی را ببیند. بنابراین زمانی که برای خواندن متن نوشتاری صرف می‌شود، بسیار بیشتر از زمانی است که صرف دیدن یک فیلم آموزشی می‌شود.
     ویدیو جامع و کامل است: اصولاً در بازاریابی ویدیویی از دو دسته فیلم کوتاه و بلند استفاده می‌شود. در هر دو سبک، بازاریابان تلاش می‌کنند که نکات متعددی را در آنها بگنجانند و مطلب را به طور کامل به بیننده انتقال دهند. این در حالی است که متن‌های نوشتاری در بیان کردن برخی موارد ناتوان هستند و نویسنده مجبور است که مطالب بیشتری برای توضیح یک بحث یا حتی یک اصطلاح خاص به کار ببرد.
    ویدیو با احساسات در ارتباط است: اگر یک ویدیوی تبلیغاتی به خوبی ساخته شده باشند، می‌تواند احساسات بیننده را با خود درگیر کند. ساخت یک کلیپ تبلیغاتی طنز یا درگیر کردن عواطف مشتریان در ویدیو، روش‌هایی است که بازاریابان، از آن در کسب و کار خود استفاده می‌کنند.
    ویدیو در حافظه می‌ماند: اگر شما از یکی از دوستان یا آشنایان خود بخواهید که یک فیلم قدیمی را برای شما توصیف کنند یا از آنها بخواهید که مطالب یک نوشته یا کتاب را برای شما تعریف کنند، مطمئن باشید که توانایی آنها در توصیف فیلم بسیار بیشتر است؛ زیرا خاصیت فیلم‌ها به صورتی است که بیشتر در حافظه فرد می‌ماند و فرد از لحاظ احساسی و عواطف با آن فیلم درگیر می‌شود.
    ویدیو محبوبیت بالایی دارد: برای درک این موضوع می‌توانید به یکی از شبکه‌های اجتماعی بروید و میزان بازدید پست‌های ویدیویی و نوشتاری را با هم مقایسه کنید. امروزه میلیون‌ها و شاید میلیاردها کاربر از فیلم‌های گذاشته شده در یوتیوب دیدن می‌کنند و از فیسبوک برای دیدن کلیپ‌های مختلف بهره می‌برند. حال ممکن است این کلیپ‌ها تبلیغاتی باشند یا صرفاً برای طنز یا آموزش یک مطلب باشد.
    موتورهای جستجو ویدیو را ترجیح می‌دهند: یکی از خصوصیات بارز فیلم‌ها این است که موتورهای جستجو نیز به آنها علاقه زیادی دارد. باید بپذیریم که درصد بسیار کمی از محتوای نوشتاری یونیک و اختصاصی است. این در حالی است که هر فیلم دارای فضا و قالب اختصاصی خود بوده و درصد بسیار بالایی از آنها برای اولین بار منتشر می‌شود. این موضوع دردسر موتورهای جستجو را کمتر می‌کند.

 
ویدیو مارکتینگ
 
معایب بازاریابی ویدیویی

قبل از هر چیزی، باید یک اعتراف داشته باشیم که استفاده از بازاریابی ویدیویی چندان هم ساده نیست و ترس شما از آن منطقی به نظر می‌رسد. طبق بررسی‌های صورت گرفته، بین 30 تا 40 درصد بازاریابان تمایلی به استفاده از ویدیو مارکتینگ ندارند. اما دلیل آنها برای این کار چیست:

    ساخت ویدیو گرانتر از محتوای نوشتاری است: برای نوشتن محتوای نوشتاری در یک سایت، فقط به یک سیستم کامپیوتری نیاز دارید که بتوانید متن مورد نظر را تایپ کنید. پس نه به تخصص خیلی پیچیده‌ای نیاز دارید و نه هزینه زیادی برای آن می‌پردازید. این در حالی است که شما برای ساخت یک ویدیو، باید نحوه کار با نرم افزارهای مختلف را آموزش دیده باشید و یا ساخت آن را به یک شرکت واگذار کنید. در هر صورت برای تهیه محتوای ویدیویی نیز به مطالب جدید نیاز دارید که تمامی این موارد باعث گران‌تر شدن بازاریابی ویدیویی می‌شود.
    ساخت ویدیو زمان‌بر است: چه بخواهیم و چه نخواهیم، ساخت ویدیو نسبت به نوشتن محتوای نوشتاری برای یک سایت زمان بیشتری نیاز دارد. در واقع، برای داشتن یک فیلم تبلیغاتی شما هم نیاز دارید که ساختار فنی فیلم را آماده کنید و هم باید محتوای کافی برای گذاشتن در این فیلم را داشته باشید. فراهم آوردن این دو مورد و کنار هم قرار دادن آنها باعث می‌شود که زمان زیادی از بازاریابان گرفته شود.
    مشکلات فنی در مورد ویدیو بیشتر است: این ایراد از لحاظ فنی به بازاریابی ویدیویی وارد نیست، اما باید بپذیریم که در برخی مناطق امکانات لازم برای نشان دادن ویدیو به شکل مناسب وجود ندارد. پایین بودن سرعت بارگذاری ویدیو در برخی مناطق، نبود زیرساخت‌های لازم برای نمایش فیلم یا نداشتن برخی امکانات در وب سایت‌ها از مهمترین ایرادات است که در این حوزه وارد می‌شود.
    نمایش ویدیو اینترنت را مصرف می‌کند: وقتی که شما یک مطلب نوشتاری را مطالعه می‌کنید، نهایتاً با بارگذاری تصاویر ممکن است یک مگابایت از حجم اینترنت شما مصرف شود. اما وقتی که یک فیلم را می‌بینید، مسئله حجم اینترنت مصرف شده برای شما اهمیت پیدا می‌کند و با توجه به کیفیت آن ممکن است حجم اینترنت مصرف شده متغیر باشد. به همین دلیل کاربرانی که از اینترنت حجمی استفاده می‌کنند، شاید تمایل کمتری به دیدن فیلم داشته باشند. به همین دلیل فیلم‌های کوتاه با حجم کم، مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد.

    بیشتر بدانید: موبایل مارکتینگ چیست و چطور در آن موفق شویم؟

 
انواع ویدیوها در بازاریابی ویدیویی

در بازاریابی ویدیویی، با توجه به بی‌حوصله بودن کاربران اینترنتی، معمولاً فیلم‌های کوتاه در اولویت قرار می‌گیرند. البته استفاده از لفظ فیلم در این مورد شاید کمی گیج کننده باشد، زیرا امروزه می‌بینیم که انیمیشن‌ها و موشن گرافیک‌ها نیز در قالب ویدیوهای تبلیغاتی استفاده می‌شوند و نمونه‌های مختلفی از آنها در اینترنت و در تلویزیون پخش می‌شود.

 به طور کلی ویدیوهای استفاده شده در بازاریابی ویدیویی را می‌توانیم در 12 دسته کلی زیر قرار دهیم:

    ویدیو معرفی محصول: این ویدئوها بیشتر برای توصیف و معرفی یک محصول ساخته می‌شوند و معمولاً توسط فروشگاه‌های در رسانه‌های مختلف مانند یوتیوب و آپارات گذاشته می‌شوند تا به نوعی تبلیغ محصول آنها باشد.
    ویدیو معرفی برند: این ویدیوها برای معرفی یک برند خاص ساخته می‌شوند و ممکن است توسط خود برند یا افراد بازاریاب مورد استفاده قرار گیرند.
     ویدیو رویدادها و وقایع: این ویدیوها توسط برخی شرکت‌های یا حتی رسانه‌های عمومی برای اطلاع‌رسانی در مورد یک رویداد یا وقایع خاص تولید می‌شوند. نمونه ویدیوهای معرفی رویدادهای سالانه از این موارد هستند.

 
ویدیو مارکتینگ

 

     ویدیو مربوط به مصاحبه‌های تخصصی: در این ویدیو، یک مصاحبه تخصصی در رابطه با یک محصول یا یک اختراع صورت می‌گیرد و برخی اطلاعات فنی در مورد آن ارائه می‌شود.
     ویدیوهای آموزشی و راهنمای استفاده از محصول و یا خدمات یک شرکت: این مورد هم مانند ویدیو معرفی محصول است و ممکن است در رابطه با آموزش و راهنمای استفاده از یک محصول یا خدمات یک شرکت تولید شود که امروزه در اکثر فروشگاه‌های اینترنتی از آنها استفاده می‌شود.
     ویدیوهای توصیفی: این فیلم‌ها برای توصیف یک موضوع یا یک رویداد خاص تولید می‌شوند و با توجه به موضوع ممکن است جنبه تجاری یا غیر تجاری داشته باشند.
     ویدیوهای انیمیشنی و موشن گرافیک‌ها: در حال حاضر از بالاترین سطح محبوبیت در بازاریابی و تبلیغات برخوردار هستند و بیشتر افراد جامعه و مخاطبان و می‌توانند با این ویدیوها ارتباط برقرار کنند.
     ویدیوهای موردی و نظرات مشتریان: این ویدیوها به طور ویژه در مورد مشتریان و اظهارات آنها در مورد یک محصول یا خدمات تولید می‌شود. اگرچه این فیلم‌ها به نوعی برای مشتریان هستند، اما نقش تبلیغاتی آنها در بازاریابی ویدیویی غیر قابل انکار است.
     ویدیوهای زنده: ویدیوهای زنده به عنوان یک سیستم پوششی برای ویدیوهای پخش‌شده قبلی هستند و در واقع افراد سازنده این ویدیوها سعی می‌کنند که با استفاده از این روش، کاستی‌ها و مشکلات ویدیوهای قبلی را مرتفع کنند. البته تیم‌های تبلیغاتی از این حربه برای ارتباط بیشتر با مشتریان خود استفاده می‌کند.
     ویدیوهای 360 درجه پانوراما: این ویدیوها برای ایجاد تصاویر مجازی از مکان‌ها و شرکت‌های مختلف ساخته می‌شود. نمونه‌های مختلفی از این ویدیوها برای نشان دادن جاذبه‌های گردشگری در کشورهای مختلف ساخته شده است که کاربر می‌تواند با دیدن آنها، احساس بودن در آن مکان را داشته باشد.

 
اهمیت بازاریابی ویدیویی برای کسب و کارها

در بند‌های قبلی نشان دادیم که بازاریابی ویدیویی دارای چه مزایایی است و چگونه می‌تواند یک کسب و کار را تحت تأثیر قرار دهد. طبق آمارهای منتشر شده توسط گروه Wyzowl، بیش از 63 درصد از کسب و کارهای موجود در دنیا از بازاریابی ویدیویی به عنوان محتوای اصلی تبلیغات خود استفاده کرده‌اند. جالب است بدانید که از این 63 درصد، در حدود 80 درصد از آنها، ویدیو مارکتینگ را بخش مهمی از استراتژی تبلیغاتی خود می‌دانند. ویدئوها و تصاویر ویدئویی به سرعت در حال پیشرفت هستند و زودتر از آنچه که ما فکر می‌کنیم، خود را به ارتفاعات تبلیغاتی می‌رسانند.

اما با توجه به اینکه بازاریابی ویدیوی یکی از جدیدترین بخش‌های صندوقچه تبلیغات است، هنوز در مورد آن تردیدهایی وجود دارد. آیا او واقعاً استفاده از فیلم‌ها برای تبلیغ کسب و کار مناسب است؟ آیا تاثیرگذاری کافی را دارد؟ در ادامه با ذکر چند دلیل نشان خواهیم داد که پاسخ این سؤالات به چه صورت خواهد بود:
1. ویدئو باعث افزایش نرخ تبدیل و افزایش فروش می‌شود

 اولین نکته مهم در استفاده از بازاریابی ویدیویی این است که بشدت بر نرخ تبدیل و افزایش فروش شما تأثیر می‌گذارد. وقتی که شما یک ویدیو برای محصول خود می‌سازید و در یک صفحه قرار می‌دهید، مشتری بدون آن که نیاز به خواندن محتوا داشته باشد، با اطمینان کامل محتویات ویدیویی را نگاه کرده و این موضوع باعث اطلاع‌رسانی بهتر به او می‌شود. طبق بررسی‌های صورت گرفته، ویدیو می‌تواند نرخ تبدیل شما را به میزان 80 درصد افزایش دهد.

 ویدیو همچنین می‌تواند به طور مستقیم به افزایش فروش منجر شود. مطالعات نشان می‌دهد که 74 درصد از کاربرانی که ویدیو توضیح یک محصول را تماشا می‌کنند، متعاقب آن محصول را خریداری کرده‌اند. بنابراین بهترین شروع برای یک کسب و کار، ساختن فیلم‌های هیجان انگیز برای محصولات است. نمودار نشان داده شده در زیر به خوبی گویای همه چیز هست. در این تصویر می‌بینید که استفاده از بازاریابی ویدیویی به چه صورت نرخ تبدیل مشتری در کسب و کارهای مختلف را افزایش داده است.
2. ویدیو اعتماد ایجاد می‌کند

اعتماد مهمترین حلقه افزایش نرخ تبدیل و همچنین افزایش نرخ فروش است. ایجاد اعتماد بین مشتری و فروشنده بسیار مهم است و ما به عنوان بازاریاب باید بتوانیم این اعتماد را ایجاد کنیم. از کسانی که در حوزه تهیه محتوا فعالیت می‌کنند، شاید تعداد انگشت شماری در تولید محتوای نوشتاری یونیک و منحصر به فرد تبحر دارند. چرا؟ زیرا همیشه کلمات به یکدیگر شبیه هستند و قرار گرفتن آنها با توجه به اصول نگارشی باعث تکرار می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که مشتری احساس کند با توضیحات مشابه در مورد یک محصول مواجه شده و از خرید آن منصرف می‌شود.

اما وقتی که بحث استفاده از فیلم برای معرفی یک محصول پیش می‌آید، همه چیز جدید است! از قالب فیلم بگیریم تا کاراکترها و محصولات، که احتمالاً نمونه مشابه آن در اینترنت وجود نخواهد داشت. بنابراین مشتری احساس می‌کند که این فیلم تبلیغاتی صرفاً برای او ساخته شده است و با علاقه بیشتری به آن نگاه می‌کند. این همین دلیل است که 57 درصد از مشتریان و مصرف کنندگان اعلام کردند که فیلم‌ها به آنها اعتماد بیشتری برای خرید آنلاین می‌دهند.

 

ویدیو مارکتینگ
 
3. ویدیو باعث بالا رفتن نرخ بازگشت سرمایه می‌شود

 اگر دوست دارید بیشتر هیجان زده شوید، جالب است بدانید که 83 درصد از کسب و کارهای مختلف معتقدند که ویدیو مارکتینگ بازگشت سرمایه خوبی برای آنها به ارمغان آورده است. با وجود اینکه تولید ویدیو هنوز ساده‌ترین و ارزان‌ترین راه نیست و زمان زیادی برای آماده سازی یک کلیپ ویدیویی صرف می‌شود، اما باید بدانید که ابزارهای ویرایش آنلاین ویدیو به طور مداوم بهبود می‌یابند و از لحاظ اقتصادی و زمانی مقرون به صرفه‌تر می‌شوند. حتی امروزه گوشی‌های هوشمند نیز می‌توانند در تولید ویدیوهای بسیار مناسب و معقول به کار گرفته شوند.

 خبر خوب دیگر در مورد بازاریابی ویدیو این است که قرار نیست شما یک فیلم ساز حرفه‌ای باشید. در واقع این محتوا است که اهمیت دارد. آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که کاربران اغلب به محصولاتی که چندان توضیح کافی ندارند علاقه‌ای نشان نمی‌دهند. برای مشتریان و خریداران، کیفیت پایین و طراحی ضعیفه فیلم تقریباً مهم نیست.
4. گوگل هم ویدیو را دوست دارد

شاید به این حرف من بخندید و حتی برای شما هم حالت مسخره داشته باشد، اما جالب است بدانید که خود گوگل هم تبلیغات ویدیویی و ویدیو مارکتینگ را نسبت به روش‌های نوشتاری ترجیح می‌دهد. شاید پیدا کردن آمار دقیق از تغییر الگوریتم‌های گوگل از روز اول تا کنون خیلی سخت و پیچیده باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتری داشته باشد. اما جالب است بدانید که حتی خود گوگل هم از این تغییر الگوریتم‌های متوالی خسته شده و به دنبال راهکار مناسبی برای جلوگیری از کپی شدن مطالب است.

خیلی سخت نیست، شما می‌توانید یک کلیدواژه را در گوگل جستجو کنید و ببینید که چند سایت ایرانی یا خارجی در مورد یک موضوع نوشتند. گروه Moovly در این مورد آمار جالبی دارد: آن‌ها اعلام کردند که وب سایت‌هایی که در مطالب خود فیلم و ویدیو دارند، 53 بار نسبت به سایر سایت‌ها بیشتر نشان داده شده‌اند. پس چرا ما هم شروع نکنیم؟!
5. فیلم‌ها و گوشی‌های هوشمند با هم عجین هستند

ویدیو و گوشی‌های هوشمند دست به دست یکدیگر حرکت می‌کنند. در حدود 90 درصد از مشتریان و مصرف‌کنندگان، ویدیو محصولات را بر روی تلفن همراه خود تماشا کردند. از سه ماهه سوم سال 2013، نمایش ویدیوهای موبایلی تاکنون بیش از 233 درصد افزایش یافته است. یوتیوب گزارش کرده است که بازدید فیلم‌هایش در گوشی‌های هوشمند هر ساله 100 درصد افزایش می‌یابد. مردم دوست دارند که همزمان حرکت کنند و فیلم ببینند.

 همچنین گوگل به ما اعلام کرده است که کاربران گوشی‌های هوشمند دو برابر بیشتر از تماشاگران تلویزیون‌ها هستند و جالب است که این آمار درمورد استفاده از کامپیوترهای خانگی و لپ تاپ‌ها نیز صدق می‌کند. در این آمار تعداد بازدیدکنندگان فیلم‌های ویدیویی در گوشی‌های هوشمند، 4/1 برابر تلویزیون و حتی کامپیوترهای شخصی است. این موضوع نشان می‌دهد که برندهای تجاری باید به سراغ بازاریابی ویدیویی در داخل گوشی‌های هوشمند بروند تا به دیده شدن برند تجاری خود کمک کنند.

 

ویدیو مارکتینگ
 
6. ویدیو مارکتینگ همه چیز را توضیح می‌دهد

آیا تاکنون یک محصول یا یک خدمت را برای فروش گذاشته‌اید؟ یک ویدیو برای نشان دادن نحوه کار این محصول آماده کنید. مطمئن باشید 98 درصد از کاربرانی که این فیلم را دیده‌اند، معتقدند که کلیه اطلاعات کافی را دریافت کرده‌اند. شاید به همین دلیل است که 45 درصد از بازرگانان و تجار بزرگ دنیا از بازاریابی ویدیویی استفاده می‌کنند. حتی جالب است بدانید که 83 درصد از این کسب و کارها گفته‌اند که ویدیوهای توضیحی موثرتر از صفحه اصلی محصول بوده است.

 پس اگر می‌خواهید از تبلیغات ویدیویی استفاده کنید، سعی کنید به سراغ موشن گرافیک‌ها و انیمیشن‌ها بروید و از مفاهیم متحرک استفاده کنید تا بتوانید ویژگیها و خصوصیات محصولات خود را معرفی کنید. موشن گرافیک‌ها ترکیبی کامل از سرگرمی، نوستالژی و سادگی هستند و می‌توانند به عنوان یک ابزار کارآمد به کار شما کمک کنند.
7. ویدیو حتی خریداران تنبل را هم جذب می‌کند

 ویدیو یک ابزار عالی برای یادگیری است، در عین حال یک شیوه بسیار ساده برای مصرف است. زندگی امروزه بیش از حد مشغولیت می‌آورد و باید بپذیریم که کاربران اینترنتی زمان کافی برای خواندن توصیفات طولانی محصول یا عمیق شدن در مورد مطالب مختلف را ندارند. مشتری مدرن می‌خواهد محصول را در عمل ببینند و ترجیح می‌دهد که این آموزش توسط یک فیلم به او نشان داده شود. پس با بازاریابی ویدیویی به راحتی می‌توانید تنبل‌ها را هم جذب کنید.
8. ویدیو مارکتینگ به انتشار محتوا کمک می‌کند

مایکل استلسنر، مدیر بخش بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در هشتمین سمینار سالیانه شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که 60 درصد از بازاریابان اجتماعی در سال 2015 از محتوای ویدیویی استفاده کردند و این آمار در سال 2016 به 73 درصد افزایش یافته است. همچنین شبکه‌های اجتماعی کاربران را به تولید محتوای ویدیویی تشویق می‌کنند. سالانه 3600 ویدیو در فیس بوک و اینستاگرام منتشر شده است. از طرف دیگر یوتیوب دومین شبکه اجتماعی محبوب در جهان است. پس اگرچه کاربران از محتوای ویدیویی به عنوان یک سرگرمی استفاده می‌کنند، اما باید این حقیقت را بپذیریم که ویدیوها می‌توانند محصولات مختلف را معرفی کنند و به افزایش فروش آنها کمک کنند.

 
ویدیو مارکتینگ
 
برخی از آمارهایی که شما را به استفاده از بازاریابی ویدیویی مشتاق می‌کنند

با توجه به نکات و مواردی که درباره اهمیت بازاریابی ویدیویی گفته شد، شاید الان زمان خوبی باشد که به سراغ آمارهای منتشر شده در این باره برویم و ببینیم که نهادهای بین‌المللی در مورد این روش تبلیغاتی چه دستاوردهایی دارند. جالب است بدانید که تبلیغات ویدیویی توسط طیف وسیعی از بازاریابان به کار گرفته می‌شود. برخی از آمارهایی که ممکن است برای شما جذاب باشند به شکل زیر هستند:

    ویدیو مارکترها یا همان بازاریابان حوزه ویدیو با کمک این شیوه، در هر سال 66 درصد آمار مخاطبان (Leads) خود را افزایش می‌دهند؛
    بازاریابان ویدیویی 54% آگاهی و شناخت از یک برند را با این روش به دست می‌آورند؛
     بیش از 76 درصد از بازاریابان و کسب و کارهای کوچک از نتایج ویدیو مارکتینگ استفاده می‌کنند؛
    حدود 83 درصد از کسانی که از ویدیو استفاده می‌کنند معتقدند که نرخ بازگشت سرمایه آنها مناسب است؛
    73 درصد از کسانی که قبلاً ویدیو محصولات را نگاه نمی‌کردند، با دیدن ویدیو محصول مورد نظر را خریده‌اند؛
    97 درصد از مشاغلی که از ویدیو برای معرفی کار خود استفاده می‌کنند اعلام کرده‌اند که این شیوه به معرفی کسب و کار آنها بهتر کمک می‌کند؛
     94 درصد از مشاغل اعلام کرده‌اند که ویدیو یک ابزار مؤثر در معرفی کسب و کار آنهاست؛
    در میان افراد مورد نظر سنجی، 81 درصد افزایش در فروش خود را اعلام کرده‌اند و 53 درصد گفته‌اند که آمار تماس‌های پشتیبانی آنها کاهش یافته است.

    مقاله مرتبط: 5 نکته برای ایجاد محتوای ویدیویی با کیفیت برای تازه کارها

 

این آمارها به خوبی نشان می‌دهند که استفاده از ویدیو مارکتینگ در یک کسب و کار تا چه اندازه اهمیت دارد و سرمایه‌گذاری در این حوزه چگونه می‌تواند به کسب مشتری بیشتر و افزایش نرخ بازگشت سرمایه کمک کند. اما باید از جنبه دیگری به مسئله اهمیت بازاریابی ویدیویی بپردازیم و نشان دهیم که چه کسانی از این ابزار استفاده می‌کنند. ببینید:

    41 درصد از بازاریابان از ویدیو به عنوان یک استراتژی استفاده می‌کنند؛
    60 درصد از بازاریابان فعال در حوزه B2B و B2C از ویدیو برای بازاریابی استفاده می‌کنند؛
    30 درصد از بازاریابان حوزه B2B اعلام کرده‌اند که ویدیو یک کلید اصلی در موفقیت بازاریابی محتوایی آنها محسوب می‌شود؛
    34 درصد از بازاریابان B2C از این روش به عنوان یک رمز موفقیت یاد کرده‌اند؛
     جالب است بدانید که در سال 2016 نزدیک به 60 درصد از بازاریابان از ویدیو استفاده کرده‌اند که این آمار در حال حاضر به 73 درصد رسیده است؛
     در سال 2016، در حدود 14 درصد از بازاریابان از ویدیوی زنده استفاده کرده‌اند؛

پس بازاریابان به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از بازاریابی ویدیویی برای آنها بسیار مهم است و به رونق کسب و کار آنها کمک می‌کند. حتی شرکت‌هایی که هنوز به استفاده از این روش روی نیاورده‌اند و آمار آنها در این لیست ذکر نشده است، در حال انجام مقدمات لازم برای استفاده از فیلم و مصنوعات ویدیویی هستند.

اما مشتری‌ها چه رفتاری دارند؟ آیا آنها نیز به فیلم علاقه دارند:

    آیا می‌دانستید که 45 درصد از افراد جامعه حداقل یک ساعت یا بیشتر، فیلم در هر روز می‌بینند؛
    آیا می‌دانستید 60 درصد از کاربران یوتیوب اعلام کرده‌اند که با دیدن فیلم نظر آنها تغییر می‌کند؛
    آیا می‌دانستید که 50 درصد از کاربران اینترنتی و مشتریان حداقل یک ویدیو قبل از خرید محصول موردنظرشان دیده‌اند؛
     آیا می‌دانستید که 79 درصد از مشتریان اینترنتی دیدن فیلم را به خواندن محتوا در مورد یک محصول ترجیح می‌دهند (Wyzowl)؛
    آیا می‌دانستید که 43 درصد از مشتریان ترجیح می‌دهند که مجدداً فیلم‌ها را تکرار کنند (Hubspot)؛
    آیا می‌دانستید 84 درصد از مصرف کنندگان بعد از دیدن یک فیلم به خرید محصول علاقه پیدا می‌کنند؛
    آیا می‌دانستید که 91 درصد از مشتریان به تماشای فیلم‌های تشریح یک محصول می‌نشینند؛

 

ویدیو مارکتینگ

جالب است بدانید که مؤسسات مختلفی در مورد تمایل مصرف‌کنندگان و مشتریان به بازاریابی ویدیویی تحقیق کرده‌اند و نتایج آنها نشان می‌دهد که 50 درصد از کاربران معتقدند که بهترین زمان برای دیدن فیلم‌ها همان 1 دقیقه است. در یک تحقیق که توسط گروه Wistia انجام گرفته، نشان داده است که بیشترین توجه کاربران به فیلم‌ها همان 2 دقیقه اول فیلم بوده و فیلم‌های بیشتر از 2 دقیقه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. اما بد نیست نگاهی به آمار بازاریابی ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی نیز بپردازیم و ببینیم که عکس العمل کاربران موبایلی به این شیوه به چه شکل است:

    گزارش گروه IAB نشان می‌دهد که 95% از سرمایه بازاریابان در بحث موبایل و همچنین تبلیغات ویدیویی هزینه می‌شود؛
    با توجه به گزارش یوتیوب، بیش از نیمی از کاربران، فیلم‌های آن را در گوشی‌های همراه خود می‌بینند؛
     گروه comScore اعلام کرده است که به طور میانگین 40 دقیقه از هر روز، از هر کاربر، صرف دیدن فیلم‌های یوتیوب در گوشی‌های هوشمند می‌شود؛
    جالب است بدانید که 90 درصد از مشتریان، فیلم‌های تبلیغاتی را در گوشی‌های خود می‌بینند؛
     توییتر اعلام کرده است که 90 درصد از فیلم‌های آنها تنها در گوشی‌های همراه مشاهده می‌شود؛
    در سال 2016 تحقیقات نشان می‌دهد که  سالانه 8 میلیارد ویدیو در فیس بوک مشاهده شده است؛
    آمارها نشان می‌دهد که در اسنپ چت بازدید ویدیو به 10 میلیارد می‌رسد؛
    توییتر اعلام کرده است که بازتوییت فیلم‌های آنها 6 برابر تصاویر و عکس‌هاست؛
    به عنوان آخرین آمار، 4/53 درصد از بازاریابان اعلام کردند که اینستاگرام به دلیل امکان اشتراک‌گذاری ویدیو و جذابیت آن نزد کاربران اهمیت بالایی دارد.

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ